23 Comments

 1. Szia ! 13éves vagyok ,és el szeretnék kezdeni programozni . Engem nem csak a játékok érdekelnek hanem maga az informatika . Szóval én ezt a nyelvet választottam ki magamnak,ezt szeretném megtanulni . Szerinted hogy kezdjek hozzá ? Vagy valami könyvet esetleg tudnál ajánlani ? Köszi előre is válaszod 😉

 2. Lassan a testtel! A name=None és a self.name nem ugyanarra vonatkoznak. A name=None egy Animal.name-et hoz létre, gyakorlatilag egy statikus változót C++-os, Javás terminológia szerint, ezen minden Animal osztozik. Az init-en belül self.name-mel ennek az értékét el is lehetne érni, de értéket adni már nem lehet rá, így létrejön a példánynak (a kecskének) egy egyedi name attribútum. Így végső soron a print(kecske.name) ezt fogja elérni, mert ennek van prioritása, de ettől függetlenül létezik egy None értékű statikus adat az Animal osztályban.
  Hovatovább az Animal.name nem is öröklődik a Dog osztályba, hanem itt is csak egy visszakeresési lehetőség adódik, azaz Dog.name nem létezik, viszont ha lekéred, Animal.name-et, azaz a None értéket fogja adni. (Elég bizarr szerintem ez a lookup-mechanizmus, de dinamikus nyelvről beszélünk, ahol mind objektum attribútumokat, mind osztály attribútumokat on the fly létre lehet hozni, szóval valamit muszáj volt csinálni.)

 3. Örülök, hogy megnéztem, ez alapján baromira nem értem, mire ez a python hypeolás, nem látok olyan világrengető csodát a nyelvben, de még megnézek pár tutorialt.
  Egy millió légy … akarom mondani programozó nem tévedhet 🙂

 4. Hali. Láttam hogy sok programnyelvet kitanultál. Egy-egy programnyelvre mennyi időt szántál, vagy mennyi idő az körülbelül hogy azt mondhasd tudsz Pythonban programozni magabiztosan, ha mondjuk napi 4 óra gyakorlást nézünk. Tetszett a videó. Jöhetne még belőle. 🙂

 5. Jónapot kívánok!
  Köszönöm, hogy elkészítette a videót. Más fórumokon olvastam arról, hogy csak például a youtube-ot is a Python-nal készítették.
  Szeretném megkérdezni (feltéve, hogy nem vagyok illetlen), hogy tudna-e nekem egy iszonyatosan komoly weboldal elkészítésében?

  Válaszát előre is köszönöm.

 6. Szia,van egy problémám amiben a segítséged szeretném kérni.Windows-os platformon IDLE-ben megírtam a kis programom és amikor elakarom menteni másként nem menti el sehova.Mi lehet a probléma?

 7. Szia eléggé hülyeségnek hangzik de nem tudnál csinálni egy videót hogy hogyan kell ddos-olni? 🙂 vagy gépet kisüttetni? 😀 Ha tudod az ip-címét az embernek 😀 egyébként jók a videók (y)

 8. Szia Jonathan,én már a többi videódat is megnéztem,szerintem ez egy elég könnyű nyelv ha az ember rendesen megtanulja,de az igaz,hogy ki lett az is hangsújozva,hogy "Ezek nagyon alap dolgok".És még az lenne a kérdésem,mivel ezt a programozási nyelvet nemismerem egyáltalán,hogy pontosan is ez mire jó,vagy mire szolgál?(Bocsi ha ez neked alap dolog ,hogy tudod,de én csak most kezdtem tanulgatni a programozási nyelveket.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*